Vlk a Karkulka

Vlk a Karkulka

Anotace: Pozor děti, tahle je s hvězdičkou...

Byl jednou jeden vlk,
barvou šedý.
A ten vlk tuze krutý byl.

Čekal u cesty,
co rostou bedly,
na Karkulku si políčil.

Karkulka červená,
přišla – rozpustilá,
hopsala tam,
co rostl vřes.

Košík strachy upustila.
Tiše štěkl: ,,Moje milá,
neboj se,
já jsem přece pes“.

A ona hloupě uvěřila,
nezkušená – bylo jí 17.
Kráčela sličně,
jako víla,
a vedl ji – šedý samotář.

Tam na mýtině,
lesním mechu,
opatrně ji položil.

A hezky klidně,
beze spěchu,
spoustu věcí jí vyložil.

Dívka byla překvapená,
ze začátku i nakonec:
Nebyl to pes, vlk,
velká změna
- a ona už je celá žena,
po lese vodil ji myslivec.
Autor spare, 19.10.2007
Přečteno 278x
Tipy 1
Poslední tipující: Chancer
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

šedý vlk...to je peknej darebák:)

22.10.2007 15:34:00 | Monsignore

šedý vlasy jsou dnes v módě, jen já stále nic:-)

22.10.2007 13:17:00 | cevert

Že se to na tom světě vlkama hemží, co? Doufám, že tahle není ze života...

20.10.2007 12:36:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí