Deník mého dětství

Deník mého dětství

Anotace: Vzpomínka na dětství...

Sedím v nici u rozsvícené lampy,
skrz okenní skla se dovnitř dere tma.
Tím světlem by byl oslněn i slepý,
přesto sotva osvětlí nad mou hlavou tla.

To světlo je pro mé oči příliš ostré,
ač sotva postačí k četbě deníku.
Deník se neptá proč tady a kdo jste,
stačí jej po letech vytáhnout z šuplíku.

Ach, jak naivní byly sny mého dětství,
obavy, co asi přinese Ježíšek.
Jestli mi sestra všechnu čokoládu nesní,
zdali plyšáci neopustili pelíšek.

To už je pryč, to byla jiná doba,
teď pro mě prakticky úplně cizí.
Čas někde uvnitř nepříjemně bodá,
kde je, co bývalo ti v dětství ryzí?
Autor Červená a černá, 21.10.2007
Přečteno 322x
Tipy 2
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Malé nic
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí