Růžička

Růžička

Anotace: Roztomilá básnička zčásti inspirovaná lidovými písněmi, o lásce, smrti, a růžičce.

Roste roste růžička,
spatřila ji holčička.
Chlapeček co ji měl rád,
chtěl jí z lásky růži dát.

Utrhl květ růžičce,
že ho dá své holčičce.
Tak položil růžičku
na dřevěnou rakvičku.

Na rakvičku růži dal,
a potom se rozplakal.
Co holčičku trápilo,
a život jí zkrátilo?

Z žalu kvůli růžičce,
skončil život holčičce.
Zvadlou růži spatřila,
a ze skály skočila.
Autor Červená a černá, 21.10.2007
Přečteno 430x
Tipy 1
Poslední tipující: night.rainbow
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí