Kapka deště

Kapka deště

Anotace: Jedna z mých prvních básní. Napsal jsem ji jako reakci na tragické události mých blízkých.

Život je jak kapka deště,
padá, letí, mění směr.
Ještě by chtěla pokračovat,
avšak kdo ví, co je fér.

Může její let být dlouhý,
může jiné přebýti.
Však když vítr foukne na ni,
hned k zemi může spadnouti.

Stačí málo a ještě méně,
aby život zkrátil se.
Proto je lepší vždy užívat si,
a nikdy moc netrápit se.

Je on divný ten náš osud,
náš,i naší kapky.
Mění vše co jen si smyslí,
a tvoří nám v životě zmatky.
Autor Pepec, 22.10.2007
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Borecká, Spadlá z nebe, pavlis, Duhová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí