Podivné prázdno rána 23.10.2007

Podivné prázdno rána 23.10.2007

Anotace: - Poklesky -

Sbírka: Poklesky

Podivné prázdno
Pomlčky
Holá věta bez konce
Úšklebek rána
Hozený do hrnce
Na vyvářku

Podivné prázdno
Tlumený hovor z chodby
Někde na okraji života
Bezdomovec
S nataženou dlaní
Přijímá svátost daru
A dává požehnání

Prý umírá se k ránu
(nevím proč)
Připadá mi to hloupé
(proč ne o půlnoci)
Lhostejné konce
Ve skříňkách
S uprášenými umělými květy
Vyjmenované tituly
Nakonec
Drahý zemřelý

Zvažuji jak překonat
Podivné prázdno jitra
Když v šedi
Rozlévá se stužka kouře
Nad střechou domu odnaproti
Neprobuzená okna
Ještě pořádně neprohlédla
A přece je už den
Jen špatný splín neodchází

Píšeš mi
Že Ti nevadí
Když nebudu psát
Prošedivělé dny
S kouřovým přelivem
Souhlasně pokyvují
Branka u vchodu
Do bývalé mateřské školky
Vztekle buchla do zárubní
Konečně
Poslední
Host z domu
Smutku
Odchází někam za svou prací
A pár rudých šípků setřáslo kapky deště
Co přišel odněkud ze Sargasových moří
Bláznivých včerejšků

Ještě jednou pohlédnu ven
Něčí pes běží přes ulici
Zaskřípou brzdy
A řidičův hlas křičí
Zvažuji
Kdo z nás všech
vlastně má přednost

Nikde nevidno Lásku
Jen srdce mé
Věrno svému slibu
V mé hrudi tiše přede
A já vím
Že byť neviděna
Věrně tam sídlí
... nesmrtelná…
Autor Těšínský, 23.10.2007
Přečteno 359x
Tipy 9
Poslední tipující: Levandule, Jiparo, Lota, isisleo, JirkaS
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Další kousek Tvého života... a pocitů... Hloubka do lidství prostě patří... :-)

26.10.2007 07:57:00 | Levandule

..vzala mi dech

23.10.2007 13:22:00 | Jiparo

...proč ráno se umírá ?
...mezi 3.a 4.hodinou ranní je nejnižší krevní oběh...

23.10.2007 12:10:00 | Lota

..já bych byla raději..kdyby jsi psal..:-))

23.10.2007 09:16:00 | isisleo

fajn pocitofka

23.10.2007 08:48:00 | JirkaS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí