Rorýs obecný(Apus apus)

Rorýs obecný(Apus apus)

Anotace: ach ti ptáci

Nad našimi okny pod římsou,
bydlí rorýs s rodinkou,
ti vám nadělají hluku,
který příliš nelahodí uchu.
Od rána do večera
se nezastaví v letu
jsou pracovití,nebo se pletu?

Našla jsem si chytrou knížku
a tam stojí psáno:

Vstává brzy,léta všade,
páření ve vzduchu je mu dáno.
Patří mezi kolibříky,
je nejlepším letcem,
má krátké nožičky na zem se mu nechce.

Asi se ptáte,proč vám to povídám.
Špiní mi okna,přesto je ráda mám.
Autor takova, 30.05.2005
Přečteno 449x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí