Horký den.

Horký den.

Anotace: Ten žár, tak všezaplavující...

Slunce,
září, sálá ,žhne,
palčivá koule na obloze,
každý chloupek na pokožce,
zlatý, zlatý žhavou výhní,
tisíce pichlavých jehel,
vázne v kůži.

Jsem štír,
ležím na balvanu,
pod sebou rozehřátou skálu,
chladem tak ztrnulé tělo,
se zvolna rozehřívá,
jak prolíná teplo,
narůstá síla.

Teplo,
zaplavuje,
celou mne prostupuje,
ááách, póry vydechují vláhu,
každý milimetr ozařuje,
blažená nabírám,
hřejivost.

Ležím,
bez pohnutí,
má strnulá nehybnost,
pokouší a provokuje, dotek láká,
svádí ta zvláštní krása,
či snad tajemnost,
štíra...
Autor Krtica, 30.05.2005
Přečteno 319x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí