Malý princ

Malý princ

Anotace: Pro vás pro všechny, co milujete Malého prince

Já toužím vám pohádku vyprávět,
pohádku plnou soucitu a něhy,
o princi, jenž poznal lidský svět,
o princi, jenž miloval hvězdy.

Se zlatými vlásky větřík si pohrává,
zatímco princ své tři sopky vymetá.
Zatímco baobaby zdolává,
zatímco snáší se růže prokletá.

Růže, jenž jej svou krásou uchvátí,
svou vůni přesladkou a třemi trny.
Růže, jenž zdá se býti pohádkou,
růže, jenž metá pod nohy drny.

A princ, polapen kvítkem bezbranným,
uvěří všem jejím hloupým slovům,
co si jen počne se srdcem spoutaným,
ach bože, odolá růžovým svodům??

Není však snadné růžičku milovat,
využije tahu divokých ptáků.
Jen samotu může květince darovat,
zanechat napospas přetěžkým mrakům.

A tak se toulá, toulá se po hvězdách,
slyší je naříkat ze spaní.
Zmučená tvářička ukrývá hvězdný prach,
když v dálky hvězdné uhání.

Jednoho dne setká se se Zemí,
jen samý písek, slunce a had.
Smutek vší v přetěžkou bolest se promění,
když hádek se snaží slůvky jej udolat.

Pak potká lišku, krásnou a hebounkou,
jenž touží býti spoutanou.
Země se skrápí slzičkou lehounkou.
když lišce jen vzpomínky zůstanou.

Princ, jehož duši bolest spřáda,
usíná v poušti na pokraji sil.
Snívá o růži, jež snad ho má ráda,
o jejím světě, jenž tolik jej polapil.

Pilot, co na poušti letadlo spravuje,
okouzlen zlatem princových vlásků,
lahodnou vodu človíčku slibuje,
jenž neodpoví na otázku.

Ach žal je veliký, hádek je záchranou,
bolestnou, záchranou jedinou.
Když padá k zemi, láme v kolenou,
snad s růží v objetí spočinou.
Autor Sunny, 30.05.2005
Přečteno 484x
Tipy 1
Poslední tipující: Zerkalo
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dobrou noc Malý Princi, pro tebe smrt neexistuje. Krásné.

13.08.2009 18:26:00 | Zerkalo

Díky za Malého prince a díky za báseň o Malém princi, obojí nádhera!

18.04.2007 18:19:00 | ana

Pokud Tě zajímá můj komentář k Princovi, tak si o něj řekni. Teď zde napíšu jen, že sám mám raději už velký princezny, a to pokud možno poněkud (pochopitelně sexuálně) zkažený. :o))

16.11.2005 23:15:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí