Balada o tvém osudu

Balada o tvém osudu

Anotace: Jen tak...

Když naše oči, nevidí ten jas
A světlo svící, probudí jej v nás
Když moře zašeptá, naději poslední
Jen ty uvidíš krásu nevšedních dní

Když z oka k zemi, slza k slze spadne
A poslední růže v zoufalství uvadne
V tu chvíli můžeš slyšet naše slova
Která ti říkají: „Nespleť se znova“

Až zhasne plamínek poslední naděje
Až růže uvadne, země se zachvěje
Až tehdy uslyšíš, podruhé naše slova:
„Prosím tě, dívko, nespleť se znova!“

Když z nebe spadne kapka deště
A ty chceš osud svůj slyšet ještě
Zbývá už pouze možnost jedna…
A ty chceš vědět proč lhala vědma…

Proč je tvůj život takhle krátký
A má tak daleko od pohádky
Proč jen máš skončit, aniž bys začala
Proč skáčeš tak, jak to chce píšťala

A já mám odpověď, a ty to víš
Proto ses vydala hledat mou skrýš
Jenže říct ti, co tě čeká
To není osud pro člověka

Tak odpusť prosím, té jež ti radila
A hledej dál, má dívko spanilá
Na tobě leží, osud všech lidí
Jinak tvé oči konec náš uvidí…
Autor Aranael, 07.09.2004
Přečteno 700x
Tipy 2
Poslední tipující: Lachailla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hezké :o)

30.04.2008 20:47:00 | Lachailla

Krásná básnička, moc moc moc, pěkná, i když zároveň smutná!

06.07.2006 12:13:00 | Santinan Black

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí