Míjení...

Míjení...

Anotace: Tohle bylo napsáno o mně, ne mnou. Ale ani jeden z nás se nedokázal odpoutat od své minulosti...

…Zadržet řeky proud, ať trvá věčně ta vteřina zázraku, jenž zůstane ve mně. Dotknout se pohledem, očí tvých z neb, a vyčíst z nich, že nejsi snem, že chceš mi dát kousek sebe. Svého snu o kráse, která je kolem, svého snu o lásce která není jen slovem…

Jeden život mám, a ten je krátký. Změří jej stopy jediného chodce. Nemohu přeskočit ani jediný den v roce, nemohu jeden chybný tah vzít zpátky.

Nepodléháš prázdnotě a přesto zlé sny tě tíží. Sny plné strachu, sny plné iluzí, sny ze kterých probouzíš se v šoku, sny ze kterých v zádech zamrazí. Nemáš rád takové sny, a přesto nedají ti klidně spát. Jako proud temné řeky která s kameny se musí rvát. Jak nedát zlým představám vůli, procházet se v tvých snech a útočit? Zkus se zeptat zlaté můry, až bude chtít kolem tebe zakroužit.

Když se to, co bylo včera, a co bylo před lety sloučí, pak i minulost vrhá své stíny dopředu, a vyčeřený příval vzpomínek přeskočí daleko a vysoko přes to, co je propastí. Co bylo plave jako fantasmagorie v bahně přesýpacích hodin. Paměť jako hřebík a kladivo spojené dohromady vytesává vruby do omítky zkušeností, schody pro trpaslíky, kteří na konci života stojí teprve uprostřed.
Autor Petr, 30.05.2005
Přečteno 386x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ahojky!v našem věku se může stávat cokoli..to máš pravdu....ale když tohle čtu,hned bych ti kousek sebe dala jsi úžasný....zase přijdu na návštěvu....se taky někdy zastav a zaťukej...nebo se ozvi na jitucha1@seznam.cz...ráda pokecám... :o))

03.05.2006 23:52:00 | Jitucha1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí