Modrožlutý podzim

Modrožlutý podzim

Anotace: ....

Modré vozy plují hustou mlhou,
mrak ulehl do jejich kolejí.
Stromy odhazují svůj zelený šat,
a odhazují barvy pod nohy.
Šedivý vrchní letáky na ulici rozdává,
jen lehce pod vousy se usmívá.

Jen tichá hudba lehce na lících hřeje,
déšť svými poddanými dobrý den přeje.
Hlína lepí se na stopy,
každý druhý v bahně své myšlenky utápí.
Kapka horka na zahřátí,
konečný hvizd pracovní dobu krátí.

Modří muži se žlutým cejchem,
krutý led šíří se vzduchem.
Lopata stává se opěrnou holí,
jen nemoc do náručí volna je skolí.
Vítr dunivě zpívá smysl života,
duše chrání chabá výplata.

Zpěv bahnitých dnů pracovních,
koloběh věcí v mysli zažitých.
V bahně celý den se brodí,
modří se žlutým cejchem,
modří jenž pachtí se ledovým strachem.
Autor Carlos, 27.10.2007
Přečteno 279x
Tipy 4
Poslední tipující: pejrak, Jituli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Člověče, ty jsi básník... jeden si řekne "nemožněj podzim, bahno, vítr, déšť, všude listí..." No a Tobě hází stromy barvy pod nohy... To je neuvěřitelně dobré!!!

08.11.2007 12:53:00 | Jituli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí