Hvězdička

Hvězdička

Anotace: básnička napsaná pro jednu malou holčičku, je taková zvláštní,ale posuďte sami...

Když zhasne den
A je čas snění
Zalehnout jen
A spát místo bdění.

Kdybys však přeci
Nešel spát
Viděl bys kdesi
Na obloze hrad.

Zhasne se lampička
A z maličkých vrátek
Vyběhne hvězdička
Cestou do pohádek.

Na nebi místečko
Rychle si najde:
"Osvětlím městečko
Než měsíc zajde!"

Až pak nastane
Konec noci
Hvězda do postele
Lehounce skočí.

Slunce dá měsíčku
Vesmírný budík
Nazítří hvězdičku
Půjdeme budit.
Autor Blátotlačka, 28.10.2007
Přečteno 359x
Tipy 5
Poslední tipující: pejrak, loverose91, genca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí