Zamyšlení

Zamyšlení

Anotace: kdo jsme?

Občas nápad a občas cit
s čím či bez čeho se nedá žít?
s čím či bez čeho se život rodí
kdo či co dům od domu chodí?

Obchází města i vesnice
chodí bos či bosa, nosí snad střevíce?
chodí a hledá, nalézá i tratí
jsou lidé zlí, nebo že by byli svatí?

Polednice dříve zlobivé strašila
dnes nás dřív pohlavek klepne do čela
leč komu se rosvítí a zří ten poklad skrytý
že cit je pevně vtknut do našich srdcí i žití.

Nevidí ten kdo má oči zavřené
narodí se i dítě co je nechtěné
a přesto milováno život svůj prožije
život, který ho smutkem nebije.

Co stojí psáno v našich myslích
že máme být vždy při svých
leč jak to v životě chodí
smutno je, když druh druhovi škodí.

Na ulici zmírá malé ptáče
a jen jeho matka pro něj pláče
jen pár pírek lidé uvidí
až to ptáče někdo z cesty uklidí.

Jen pár pírek co malé tělíčko halilo
kéž by to ptáče svůj pád přežilo
kéž by se našlo srdce plné dobroty
a pár rukou, plných ochoty ....

Ten kdo zemžel už se nezrodí
to co umřelo už se nehodí
až zemře poslední dobré srdce lidí
už nikdo nikoho neuvidí ...
Autor rozinky, 29.10.2007
Přečteno 338x
Tipy 2
Poslední tipující: Modrý Adept
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí