podzimní

podzimní

Anotace: ...

Barevnou peřinou
přikrývá se zem,
negližé krajkové,
již obléká si z zrána,
hřejivé výdechy
splývají s mlživým oparem,
pak únavně celým dnem
vleče se jako stará dáma,

nad šálkem voňavým
vzpomínku uroním zase,
ohřeju s povzdechem
zkřehlé své ruce,
nostalgicky podléhám
té podzimní kráse,
dlaně jsem ohřál si,
však
studí mě srdce...
Autor chalcedon, 30.10.2007
Přečteno 273x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Když podzimní chlad
se do srdce vkrádá
a vzpomínky voní
jak čerstvě mletá káva
teplem těch dlaní
zkus rozehřát mrznoucí sníh
...
krásná báseň :o)

14.11.2007 07:11:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

:o)

30.10.2007 23:12:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí