Stopa

Stopa

Anotace: Už jste si přáli být jen stopu v písku? V kameni, či bahně? Já někdy ano a bojuji s tím marně.

Jsem jako stopa v blátě,
hluboká a zřetelná dál.
Jsem citlivá, však Ty znáš mě
a jen já dál se propadám.

Jako otisk boty v bahně,
při každém přešlapu se hloupím.
Se svými bolestmi bojuji marně
a tím své city otupím.

Kéž bych byla jen stopa v písku,
nestálá a trochu povrchní,
mohla bych být víc na blízku
všem těm, co mi rozumí.

Když zadul by vítr něžně,
stopa by sama zmizela.
Tak jak je přirozené,
duše by trpět neměla.

Kéž všechna dobrá slova
jsou stopou v kameni.
A ta zlá, nepříjemná
ať mizí a lidi netrápí.

Ať nejsou ani stopou v písku,
v tom co za nic nemůže.
Lepší je mít v prstě třísku,
ve dvou se všechno přemůže.

Mám sama stopu v duši,
ta jen tak sama nezmizí.
Proto nevyvstává moje zloba
a když už, tak rychle pomíjí.
Autor Inies, 02.11.2007
Přečteno 333x
Tipy 2
Poslední tipující: Erion Fate
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

úžasná, opravdu krásně vyjadřuješ pocity,.. smekám

18.01.2008 09:26:00 | Erion Fate

je to krásné a smutné...písek je na tom líp...ten naše stopy pokaždé zahladí...abychom mohli vyšlapat nové...a třeba lepším směrem... :-)

06.11.2007 13:11:00 | el viento

Verunko,Verunko,proč ten smutek? Stopa je jako otisk dlaně,ale nežije.

05.11.2007 14:18:00 | Kapka krve

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí