Opět jeden automatický text

Opět jeden automatický text

Anotace: Dívka

Dívka

Dívka Žila zde dívka,
každý večer pokládala květy na matčin hrob.

Žila zde dívka
a všichni z okolí ji znali.
Byla nejkrásnější z celé vesnice.

Žila zde dívka,
kdo ji znal,
hned ji chtěl mít.

Žila zde dívka,
co do lesa na dříví sama chodila.
Když vyzváněly zvony na poplach,
nikdo nevěděl,
že hoří les
a s ním i dívka,
jenž každý miloval.

Zemřela dívka,
nikdo na jméno jí nepřišel.
Uhořela v plamenech,
volala,
křičela,
ale nikdo ji neslyšel.

Možná se teď její tělo vznáší ve vzduchu,
dýcháme ho jako kyslík,
dýcháme
a chutná nám.

Jsme jako zvěř,
která je schopna roztrhat tělo za živa…
a přesto se kolem povídá:

,,Žila zde dívka, kterou každý miloval.“
Autor LOMI, 02.11.2007
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí