Tanec smrti

Tanec smrti

Anotace: Byla to taková.. nevímjaká básnička, kterou si pár lidí přečetlo a ani se po ní neohlédlo. Vymazala se jim ze vzpomínek, jako člověk, kterého minuli na ulici, aniž by o něm věděli.

Krátce po setmění
utichá když kraj
je v lese víl ráj

Do půlnoci,
té hodiny slavné
tančí víly, třebas zrádné

Na pasece šustí
panučin jejich háv
a několik vílých hlav

Na hlavě věneček
z lesního kvítí
při měsíci svítí

Když odbíjí ta hodina
bludiček pár odchází
a mrtvého prince nachází

Ten poslouchal větru
příboji vln
viny své pln

Stud mu spánek nedopřál
princ na život svůj sáhl
a po smrti hrábl

Nad královstvím černý splín
slzy, zubů skřípění
smutek v každém z nich pění

A víly tančí jako dřív
však mezi nimi tanečník
přibývá
Autor neumětel, 03.11.2007
Přečteno 324x
Tipy 1
Poslední tipující: okapovaroura
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí