Podzim

Podzim

Anotace: Pro děti - Roční doby

Sbírka: Říkánky

P O D Z I M

V zablácených botách přišel
podzim v mokrém kabátě,
že prý ztratil balík barev,
když uklouzl na blátě.

Teď tu pláče, že to zkazil,
šedivá je obloha,
šedé cesty, hnědé bláto,
tatam letní pohoda.

Sluníčko se slitovalo,
suší barvy v paletě.
Hned je všude veseleji,
barevně je na světě.

Zlaté slunce, modré nebe,
tráva ještě zelená
a listí má všechny barvy,
co jich malíř podzim zná.
Autor cekelina, 02.06.2005
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí