Pot smolných tanečnic

Pot smolných tanečnic

Anotace: stará

Chci se vznášet
v prachu ulic

v tom horkém, smyslném pachu cest,
co někde končí.

Stará cikánka
věšitila mi růží mezi zuby
prý opatrně
jinak si poraním prašný jazyk
a nebudu se mnoc napít
potu smolných tanečnic

co pod sukní skrývají matku Zemi

mezi horkými těly
města hříchu

kladu nohu před nohu
- dlažba pálí -
spolu s černými madonami
těch zamračených starých dam
na rozích prachu ulic.
Autor Franti, 07.11.2007
Přečteno 234x
Tipy 2
Poslední tipující: spare
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná nálada, jen pozor na překlepy.

08.11.2007 14:08:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí