Šachy

Šachy

Anotace: ...kdo dá mat?

Seděli na světa kraji.
Jeden s křídly, druhý s kosou.
Partii šachů hráli.

Já s hlavou pod peřinou
a tvářemi zlitými rosou
s bolestí spřízněnou.

Hledal v sobě sebe,
marně do tmy volal,
cítil jak samota zebe.

To ten v černém hávu
mého pěšce zdolal,
odeslal ho k pánu.

Snad nemusím je jmenovat.
Seděli a hráli. S křídly a kosou.
Kdo zvítězí? Kdo dá mat?
Autor DodgerKT, 03.06.2005
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí