O sněhulákovi ... a o životě

O sněhulákovi ... a o životě

Anotace: Taková nedělní zimní blbůstka, ke které mě přivedl rozhovor s kámoškou :o)

Sníh padal od večera
Peřinku bílou na zemi vytvořil

Kámoška se ráno probudila
S radostí sněhulák z rukou jí vyskočil
Za okno něžně ho posadila

Svět se s ní vesele zatočil
Barevné vzpomínky na dětství
Kdo z nás je nemá :o)

Hodin pár uběhlo
A za oknem … místo očí sněhuláka
Zase jen omítka bledá

A loužička na parapetu?
Jak zemská přitažlivost velí
Cestu k zemi si hledá

Říká mi kámoška
Jak krátce její sněhulák
Svůj život žil

A já jí odpovím,
No vidíš, kdyby
V mrazáku byl …

Ona měkce odtuší
Nebylo tam místo
A pak – jistě by se bál … Byl by tam sám

Napadla mě paralela s naším životem:
Krásný věci a pocity
schovávat v mrazáku nemůžem.

I když víme, že je ztratíme
Tím, že jsou chviličku blízko nás
Vlastně žijeme :o)
Autor Beepat, 11.11.2007
Přečteno 607x
Tipy 7
Poslední tipující: Bíša, Cecilka, pavlis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:+))

26.12.2007 00:30:00 | Bíša

Chce se mi z té básen ky plakat..ale tak hezky, vážně se ti moc povedla..

11.11.2007 21:52:00 | Lady Carmila

někdy nám roztaje
tiché jemné krásno
kamsi do bláta...

však nechá všechno to,
dík čemu zůstávám dál
prostě bohatá...

:o)

JO!!!

11.11.2007 16:23:00 | Cecilka

Jej to je krásné ... :o) hned je mi¨líp

11.11.2007 15:23:00 | juddy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí