Sněží

Sněží

Anotace: óda na zasněženou zimu

andělé ztrácí své peří,
kdo jejich vizi uvěří,
že zasypou nás u dveří,
nevěří, neveří, nevěří,

zlámaná křídla concordy,
z nebe padají do vody,
možná jsme svědci nehody,
plynoucí z náhody,
a nebo ne?

cáry bílého šatu,
na černou planetu,
položí záplatu,
na oplatu,

vdechnu vůni jejich těl,
možná to Bůh takhle chtěl,
padají jako hejno včel,
možná to Bůh takhle nechtěl,
a možná není!

Z nebe padají andělé,
od pondělí do neděle,
z nebe padají andělé,
a někdo nevěří, nevěří, nevěří!

že přijdou pro něho,
znovu a na novo,
jako vždy na naho,
jen v bílém peří,
a on uvěří!

Z nebesů svatí sněží,
někteří tomu nevěří,
vybíhají ze dveří,
a pak uvěří,

že peří andělů padá,
studenou rukou sahá,
na šedá těla nahá,
asfaltových silnic!
Autor Muta cum liquida, 11.11.2007
Přečteno 265x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedená básenka :o))

11.11.2007 22:09:00 | Beepat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí