Zimní víla

Zimní víla

Anotace: kdepak jsi?

Někam se vytratila
a přesto stále věřím,
že ještě někdy najde se.
Ta stará dobrá víla,
co ke každičkým dveřím,
vždy plnou náruč donese.

Kde asi takhle zrána bloudí,
zkřehlá prvními závějemi,
možná, že zabloudila.
Úsměvem mě však neobloudí,
mé srdce možná zahřeje mi,
kéž by tu se mnou byla.

Otevřu okna dokořán,
to aby našla ke mě cestu,
až bude hledat teplý kout.
Možná že přijde mlhou rán,
až k mému rodnému městu
a já jí nechám tiše vplout.

Pak zavřu okna na závoru,
možná si koupím okenice,
to ať mě nikdy neopustí,
však raději tu do úmoru,
dál budu čekat fujavice,
v kterých se ke mě spustí.
Autor Obyčejný básník, 12.11.2007
Přečteno 349x
Tipy 8
Poslední tipující: ziriant, igniss, Pišák, pavlis, okapovaroura, Kšanda :)
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nadějná...

14.11.2007 21:27:00 | Pišák

taková miloučká

12.11.2007 23:06:00 | okapovaroura

krásné...já jsem vílu ještě nepotkala..třeba opravdu zabloudila:-)

12.11.2007 15:00:00 | Lady Carmila

líbi se. pěkné +

12.11.2007 14:41:00 | MalaIzis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí