Bojovník

Bojovník

Anotace: Šel sám světem s hrdostí. Nikdy nebyl plný krutosti. A přesto kráčel sám...

Měsíc vrhá matný stín
Do mysli se vkrádá splín
Jak smutné je žít, skomírat
Jak krásné je hrdě umírat

S mečem v ruce chodí krajem
Na babu se smrtí si hraje
Srdce dávno kamenné
Vlasy blátem slepené

Tvář zašpiněnou prachem cest
Ten těžký život málokdo by snes
Muž zocelený životním bojem
Stal se zabijáckým strojem

Od úsvitu do západu kráčí vpřed
Muž co mnoho viděl, co zná svět
Meč krví zbrocený
Ve znamení ohně a meče muž zrozený

Zvláštní a tajemný je ten bojovník
Nikdy se za nikoho nehodlal krýt
Jak smutné je sám umírat
Jak krásné je přátelství užívat
Autor Santinan Black, 12.11.2007
Přečteno 317x
Tipy 9
Poslední tipující: Rikitan, Azazen, Bíša, Ceraa
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působí. samota je věc zlá.

17.11.2007 16:04:00 | Rikitan

docela smutný... zapůsobilo=)

13.11.2007 10:51:00 | Daerfëa

Přenádherná básnička, Moc se mi líbí, je překrásná.Mohl bych ji číst pořád a pak zas a znova do úsvitu veků.

13.11.2007 08:40:00 | Azazen

Je to jeho úděl...

12.11.2007 17:50:00 | Bíša

Jak smutné umírat s přáteli, ale přesto vědět, že umírá sám........:))

12.11.2007 17:28:00 | Ceraa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí