Poslední Rytíř

Poslední Rytíř

Anotace: poslední z posledních

Poslední rytíř staré doby,
co omylem se narodil až teď.
Ať moji hrobku nápis zdobí,
stejný co Schwarzenberkům zeď.

Mmožná že kolegou byl Don Quijote
a nebo Jiří co skolil draka,
už slyším vzdálený váš chichot,
na vás si musím dávat bacha.

Větrné mlýny nepřemohu snad,
pannu před drakem neochráním,
potřebným nezaženu žízeň, hlad,
před velkými se tedy skláním.

Tak tesejte mi do kamene epitaf
a panny noste k němu věnce,
však jsem ještě víceméně zdráv,
i když můj tep zní jenom tence.

Poslední z posledních tu stojím
a kolem jenom zkáza je a klam.
Samoty své se asi trochu bojím,
však před přáteli stále utíkám.

Tak ukažte mi smysl žití,
proč mám tu s vámi setrvat!
Ne? Já budu tedy muset jíti
a všechny svazky zpřetrhat ...
Autor Obyčejný básník, 14.11.2007
Přečteno 296x
Tipy 11
Poslední tipující: ziriant, igniss, Princezna.Smutněnka, Pišák, pavlis, před zkroucením
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rytíř staré doby co narodil se až teď,
mám můj typ a to hned...

14.11.2007 21:25:00 | Pišák

nepřetrháš - tot další mé přikázání
a odejít odsud byl by hřích
čisté duše se špatně shání
a ty hybaj do oblíbených ...

14.11.2007 21:07:00 | pavlis

Mám moc ráda Dona Quijota, proto nemůžu nedat tip:) jinak celkem povedené, něco mi tam trošku "chrastilo", ale jinak pěkný:)

14.11.2007 20:49:00 | před zkroucením

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí