Slova

Slova

Anotace: Publikoval jsem tuto báseň už před více jak dvěma lety, ale rád bych si přečetl Vaše názory i teď. Občas se ve mně probudí touha zase psát, posuďte a povězte, zda to má smysl... :-)

Ptám se, co slova jsou,

kde skrývají krásu svou,

snad mohu ji najít s tou,

s níž mé city obživnou...

Slova sílu kouzel mají,

jedním slovem ledy tají,

při šepotu dech se tají,

to asi nikdy nepoznají

ti, kteří se pořád ptají,

co zvláštního udělají

pouhá slova, jim se vyhýbají,

zamilovaní - ti to znají...

Básník sílu slov svých zná,

ví jak použít je hned,

to pak popadne mě vztek,

když všechna slova má,

přebije jediný tvůj pohled,

jediný něžný tvůj dotek...
Autor Henry99, 15.11.2007
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí