Poznání nových tváří

Poznání nových tváří

Anotace: Radonice byly radostné

Jsou mraky z nebe odváté
a oči naše září
čistotou
nálady společné
kdy souznění myšlenek
hladí po duši
v symbiózách propletených slov
které rtům tvarují úsměvy
a ruce přibližují
aby se dlaně navzájem pohladily.

Je krásný čirý podvečer
kořeněný křikem žab
kde v hebkém stínu náměstíčka
se slůvka mění v zlatý prach
kterým vyzdobila danou chvíli
a uspala bdící kohouty
na malou vteřinku
aby k ránu,
ránu času dali
a kokrháním
připomněli nový den
který vyžene
slzu z pod víček
ve smutku loučení.
Autor Jan Urban, 05.06.2005
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí