Modlitba

Modlitba

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Modlitba

Sám Ježíš na dřevěném kříži
visící na stěně,
na ženu modlící zhlíží,
ta v něj pevně… věří.

Hlava sklopená a ruce v sobě
tisknou se na čelo,
a prosí o pomoc v těžké době,
tu cosi vešlo... do dveří.

***

Modlím se k tobě,
můj pane jediný,
za své syny v hrobě,
co ač nevinní… zemřeli.

Prosím, ať shledám se s nimi,
až svou pouť ukončím.
Prosím…

***

Po levici ženy zrcadlo stojí,
cosi v něm se odráží,
mdlé stíny, co se v obraz pojí,
a ten zaráží… její dech.

***

Děkuji ti drahý pane
za vyslyšení mého přání,
co má, ať se stane,
znenadání… můj spasiteli.

Děkuji, že shledám se s nimi,
až svou pouť ukončím.
Děkuji…

***

Černá postava s kosou
dokončila své dílo,
po ženě s modlitbou,
tak zbylo… jen úsměvu na rtech.
Autor Miro Sparkus, 16.11.2007
Přečteno 756x
Tipy 4
Poslední tipující: Santinan Black, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen úsměvu na rtech, ale čích?:) Opět krásné, Miro, jak ty to jen děláš, že dokážeš tak krásně vyjádřit všechno v tak krátkých větách? Prozraď své tajemství a nebo ne, ponech si ho;)

11.01.2008 10:01:00 | Santinan Black

Ten konec se mi líbí nejvíc.

18.11.2007 10:18:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí