Jednooký

Jednooký

Anotace: ...

Král své jediné oko zvyk si přivírat,
na důsledky svých činů se nedívat.
Poslušný jest jeho slepý lid,
kdyby viděl, nechtěl by ho mít.

Slepci, co nechtějí pravdu znát,
vždyť jejich král vidí a má je rád.
Tomu lidu mohu se jen smát,
nechat je ve lži spokojeně spát.

Mám jim zkusit radu dát?

Však oni budou stejně hluší,
vždyť jejich král ví, co se sluší.
A on to vskutku ví a popravuje rádce,
ti, co vidí, žijí v té zemi krátce.

Život míru je zde také krátký,
ručička hodin pohne se vpřed
...
a vrátí se zas zpátky.
Autor Manik, 06.06.2005
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trošku mi to připomíná Karla Kryla...A líbí se mi to

27.01.2006 23:26:00 | Odváté zrnko popela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí