Maluji

Maluji

Anotace: bílá, modrá, červená ...

Pokrývám bílou všechna místa,
aby zas byla něžná - čistá,
tak jako paní zima zemi krášlí,
já maluji zdi aby mě našli,

všichni kdo bílou zdálky vidí,
i ti co se za ní - stydí
a raději by měli černé stěny,
odvracejíce se od štěstěny.

V žaláři temném svíčka hoří,
stěny však světlo nepoboří,
budou-li bíle označeny,
zmizí mi z očí tyhle stěny.

Ony temné stále ještě jsou,
snad trápení mé - unesou.
Maluji štětcem namočeným v krvi,
maluji namodro, neb jsem ten prvý,

tvé kapky na to přijdou rudé,
obloha s hvězdami tu - bude.
Maluji, maluji ze všech sil,
však díla svého jsem se nedožil.
Autor Obyčejný básník, 17.11.2007
Přečteno 294x
Tipy 4
Poslední tipující: igniss, Roger, s.e.n
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..svůj život si malujem..

06.06.2008 19:10:00 | igniss

Kdepak, poslední věta tomu dává tečku a nabádá k namáhání mozečku... Jen podle anotace jsem si myslela, že maluješ českou vlajku...:)

17.11.2007 19:15:00 | Qee

Líbí se mi to tvé dílko.Jen poslední řádek mně mate,jak nedožil?Vše bylo zbytečné?

17.11.2007 19:12:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí