Polana

Polana

Anotace: Báseň k Čapkovu dílu Hordubal

Po osmi letech
vrátil se domů.
Nepoznán,
nevítán.
Bylo tak tomu.

Osm let v cizině,
osm let v dole.
Žena už nechce ho,
žena má jiného.
Šenkýři, dolej!

Ať víno teče,
muzika hraje!
Ženu já nedám vám,
ženu si chráním sám.
Polana má je!

Naivní blázen
ženě své věřil.
Žena ho ubila,
žena ho zabila.
Se smrtí síly si změřil.
Autor semiramis, 06.06.2005
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí