Pohádka bez dobrého konce

Pohádka bez dobrého konce

Anotace: Někdy ne, někdy jo, někdy drak, Bajajo...

Hrdina ráno vstal,
probodl srdce koni,
dneska nesetne již
hlavu žádné sani.

Pak brnění zahodil,
meč zomil o skálu
a hluboko do pouště
odešel pomalu.

O panny nevinné
už dosti měl soubojů,
vždyť stejně ho podvedou
s některým z lokajů.

Černokněžnik ve věži
za hustými lesy
unesl princeznu
a schoval si ji kdesi.

Jen ať další království
halí sukno černé
a velkého vladaře
zradí stráže věrné.

Hrdnina nepřijde
jen legendy zůstaly
a o jeho kosti
se hyeny popraly.
Autor Vincenc Gade, 06.06.2005
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí