Zrození

Zrození

Anotace: ..............

První krok do života
zrození, bolest - nahota
malé uřvané nic
které chce všeho víc

Přiloženo k prsu pomlaskává
nad prvním hovínkem voláme sláva
líbáme nožky co na zemi ještě nestáli
drobeček malý, na svět jsme ho pozvali

Malé bezbranné nic
co je hlasité čím dál víc
jeho nároky se stále stupňujou
až naši sílu v převaze ubijou

Malý křikloun co je všemi milován
pro radost nám byl darován
budem ho hýčkat ve své náruči
však ono se to jednou otočí

Děti jsou radost, starosti i smutek
naše krev, milování, špatný i dobrý skutek
jsou jako klenot jež chce opatrovat
jsou krev co musí žilami kolovat

V bolestech prošel branou života
jeho zrození provázela nahota
jeho zrození bylo slastným pocitem
milostným aktem, něžným dotykem

Ani nevím jak .... z toho malého uzlíčku je už dospělák
Autor rozinky, 19.11.2007
Přečteno 297x
Tipy 2
Poslední tipující: Eclipse, Martanka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

utíká to než se nadějem stojíme nad hrobem

20.11.2007 11:31:00 | vodnař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí