Nábřežní

Nábřežní

Anotace: večerní a ždímací

a nábřežní lavičky
a rackové pod nebem
a modrý deštník pana Možná-Čchina
co schoulil se do klubíčka
a vyprávěl nám pohádky

tisklé na bílém porcelánu
modrou tuší.

a voda vypadala jako sklo.
a prolézačky a mosty a stromy
a padlé krásy dávných snů
a hrad, co se nořil tmou
fialovou promíjející lichotivou milostivou
mou tmou
kráčet dál
a nepominout se
z toho,
že desátá odbyla
a smrt...ta tu ještě nebyla
ale možná
určitě přijde
a to už pak
tu nebudem
a už taky nejsme
"okamžiku, postůj
jsi tak krásný"

nepostál.

Nikdy nepostojí.
Autor Franti, 19.11.2007
Přečteno 252x
Tipy 5
Poslední tipující: adida, Fish, fialová, Mary May
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

okamžik nepostál
a teď si,
zlotřilec jeden,
jde zase o dům dál..

pán s modrou šálou
střípky krásna po něm zametal..
a na nábřeží zůstal už jen žal..

/nemálo asociační../

19.11.2007 21:58:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí