Ale té Lípy se nevzdám...

Ale té Lípy se nevzdám...

Anotace: ...snění u kořene starého stromu :)

Hladím staletou tvář zjizveného kmene...
V pomalém rytmu šumných rán jí plynou celé věky...
Stále mocněji rozkročena...
Pobaveně pozoruje shon u svých pat...

Vyhne se jí vše a já jsem tomu rád...
Ta nikdy nebyla zotročena...
Stále stejně žije vzdor proudu času řeky...
Jemností svých prstů drtí srdce kamene...

Není to skála, kdo vládne, to ona jí chrání v objetí...
Vzdálená je všednost žáru poledního...
Vznešená proti blankytnému nebi...

Nebráním se příliš dojetí...

Svou nohou poutá pevnost mého kraje...
Však v jejím stínu pýcha snadno taje...
Nedopustil jsem aby sekera okusila letokružného masa...

Příteli postůj s ní - vždyť to je krása...
Autor Cybermud, 20.11.2007
Přečteno 494x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí