Rekové dneška

Rekové dneška

Anotace: ***čtěte***

V dnešní uspěchaný době,
čest i hrdost, vymizely obě.
Dříve lidé za svou vírou hrdě si stáli,
s oddaností a však s rozumem sloužili králi.
Každý rytíř měl svou čest,pána i poslání,
to stalo se mu vírou a plnil ho až do skonání.
Radši život vzdal než by krále zradil,
nevzdával ho na potkání,do posledního dechu za víru se bil.
Za vládce kopím, mečem i pěstí,
pokud padl, padl s čestí.
Spousta králů srabi byli,
na trůně vlastní ješitností zhnili.
Jedinou ctí těchto vladařů,
bylo pár těchto rytířů.
"Vladaři" současných časů,
jsou voleni pomocí lidských hlasů.
Lidé však naivní jsou,
po lepší kampani volit je jdou.
Poslanci nebojují o přízeň meči,
vduchem létají plané řeči.
Voliči slibům slepě věří,
po volbách s nimi jednají jak s jateční zvěří.
Kdyby do vlády nastoupili rytíři,
nelákali by voliče s plnými talíři.
Nabízeli by jen sebe sama,
nehýřili by příslibama.
Nabídli by vlastně málo,
ale za důvěru by to stálo.
Jejich slova by váhu měla,
tahle strana by vás nezradila.

P.S. Dostal jsem se k volbám, vládě a politice,
vždyť chtěl jsem jen probrat kralevice:(
Prostě dnešní doba rytířům je opakem,
evoluce podvodů a zrad nazývá mě čůr****!
Nechci tyhle skvělí stránky kazit kritikou,
ale nebuďme jen v jejich zahradách motykou.
Tak se za to omlouvám, protože mi do toho nic není,
a hlavně to stejně na tom všem, h***o změní.
Jsem jen malinkatý článeček toho všeho okolo,
holt každý se stím musí smířit,ikdyby ho to bolelo.
Nikdo není méně a nikdo není víc,
snad Vám neva, jen jsem to chtěl říc-t:o)
Autor Tomíno..., 21.11.2007
Přečteno 264x
Tipy 3
Poslední tipující: Lady Carmila, Dračičák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

docela chtěla slyšet..?:o) no tak ode mě zpívaná, ale určitě ne, by si utekla, ale tak kvuli tobě jí zhudebním, slibuju..:o)

21.11.2007 21:37:00 | Tomíno...

docela bych tu píseň chtěla slyšet...a taky by bodnul nějaký ten rytíř:-) náhodou mě se to moc líbilo..středověk byl moc krásná doba pokud jde o vládu:-) a silné muže:-) asi si to moc idealizuju:-) ale moc se ti to povedlo:-) máš u mě tipa:-)

21.11.2007 13:16:00 | Lady Carmila

To vůbec nevadí, nemáš se zač omlouvat. Asociační tok myšlenek má naopak své kouzlo ***
Honza.

21.11.2007 12:13:00 | Dračičák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí