Pro debatu o dvou tvářích

Pro debatu o dvou tvářích

Anotace: Každý má svůj rub i líc. Dokonce i pocity.

Sbírka: Od A do Z

Zda je Samota zlá?
Proč se na to každý ptá?
Přece, když tu slečnu zná,
myslí, že je prokletá.

A co Slabost? Jaká je?
Když neuvádí do extáze,
když nevede tě do ráje,
je protivná ve vší tvé snaze.

A ten pán, co vedle sedí?
Říká si Smutek, zdá se mi.
Neustále dohlíží a hledí,
aby zprotivil ti život na zemi.

A jeho kolega CHtíč
drží tě pevně, až to bolí!
Abys nezmizela někam pryč.
Někam jinam, do okolí.

Nechci dále popisovat,
jaký každý jiný pocit je.
Zbytečně moralizovat
proč je už takovýhle svět.

Já chtěla jsem jen říct,
že na každém z nich není jen to špatné.
Z jejich přetvářky je svlíct
a ačkoli mohou být jejich nové tváře matné..

..stačí jen chtít
si je dotvořit.
A pak zas mít
o čem hovořit.

Tak hovořme..
Autor Mia, 07.06.2005
Přečteno 373x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí