A bahno bylo všude

A bahno bylo všude

Anotace: Úplně všude! Tady. Támhle nahoře, kape ze stropu... :P

Byl to skvělý den.
Pravý pro nějaký kanadský žertík.

Ve vzduchu se vznášely mrtvé kachny,
stejně jako pachuť klovatiny,
kterou chtěli jsme slepit jejich křídla.
Naschvál je nenechat uletět.

A bahno bylo úplně všude.
Za nehty,
jako bych právě vyšla z hrobu.

Na nebi.

Na oknech.
Jako by svět ovládlo
nekonečno zlobivých dětí.

A bahno bylo opravdu všude.
Měl jsi jím slepené řasy.
Koukalo ti i z očí.

A koukalo vyčítavě.

Naše plánované výlety -
na Jamaicu, do Norska a Anglie...
Nebo jen na střechu jednoho z hotelů,
odkud by bylo blíž ke hvězdám
- byly všechny minulostí.
Minulostí, která nikdy nenastala.

Rozsypaly se Ti lentilky?
Z barevného světu v hrsti,
šedý popel,
utopený v kaluži na chodníku.
Věci jsou pomíjivé,
sám jsi to říkal...

Tak vezmi vodítko
a našeho 100% psa z plyše,
půjdem se projít.

A zapomenout.
Autor mattoni.uz.neni, 22.11.2007
Přečteno 238x
Tipy 9
Poslední tipující: embryo v hlave, stmivani.na.lepsi.casy, Bíša, Pišák, Chonglee
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bahno života... jen vlít do žil optimismus a jít dál...i s plyšovým psem...

22.11.2007 12:14:00 | Pišák

krásná ... takový styl se mi líbí grungový... odpor a míchání pěkných slov se slovy... a pocitem zhnusení ... krása tleskám l.

22.11.2007 11:20:00 | Chonglee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí