Starý příběh

Starý příběh

Anotace: Dívčí oči lesknou se pláčem. Proč jen byl mladík do bitvy vláčen? Asi za slávu krále, Smrt pozvala ho dále...

Slzy smáčejí hrob
Vím, že tys' nebyl snob
Šels' do války za věc státu
Jen si následoval svého tátu

Čistý jak lilie jsi byl
Svým životem si zaplatil
Pro krále padl jsi v poli
Vojáka ztratil si roli

Já klečím u Tvého hrobu
Nad sebou nebeskou klenbu
Obrázek hocha s modrýma očima
Nikdy nespatřils' svého otčíma

Neznám Tě a přesto tu jsem
O té bitvě zdál se mi sen
Ty padls' jak v bouři květ
K nebi zlatý anděl vzlét

Tvůj příběh je nyní i můj
U hrobu vyrostla něžná tůj
Hladím omšelý náhrobní kámen
Mé rty tiše šeptají Amen
Autor Santinan Black, 22.11.2007
Přečteno 389x
Tipy 7
Poslední tipující: Azazen, sissi-katka, meruňka, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásná, takovou dokážeš jen ty.

04.12.2007 07:50:00 | Azazen

Moc pěkná báseň. Dotýká se.

24.11.2007 15:36:00 | Rikitan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí