Ach živote

Ach živote

Anotace: ani nevím proč to vzniklo ;-)

V opiovém pokušení
zmítá se noc co noc.
Ve dne bloudí
slepý, hluchý, němý.

Ve víru tance
objímá tě Ona,
smrti panna
Smrtka sama.

Ohnivé spřežení
táhne tě s sebou
a z vyhaslé studny
voda tě pálí.

Neohlížej se,
minulost není tvá
a budoucnost?
Je na hony vzdálená.

Žene se, utíká
a za tebou spoušť,
přes oblázky klopýtá,
padají domy, zůstává poušť.

Zatančit si zas a znova
to tango plné smyslů,
až to jednou možné nebude,
budeš si přát, zastavit čas.

Ve smogovém prachu
nezalknout se,
pustit žilou.
Koho? Tebe, Pane…

(Pane Živote, a přece tě žiju ráda)
Autor Erion Fate, 22.11.2007
Přečteno 309x
Tipy 12
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Bíša, LisSe, Alvin Duncen, pavlis, Venessa, Meriel, Nola77
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:+)

14.04.2008 21:09:00 | Bíša

pěkné=)

25.11.2007 17:05:00 | Venessa

Popravdě nevím proč, ale něčím mi to zahřálo duši...

22.11.2007 22:23:00 | Nola77

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí