Protekla’s mi náručím

Protekla’s mi náručím

Anotace: Protekla’s mi náručím jak voda mezi prsty, za okny svítilo

Protekla’s mi náručím jak voda mezi prsty,
za okny svítilo mrazivé slunko a přece -
teplý vánek tvých rtů se jemně otřel o mé a
mně na nich zbyla chuť mořské pěny.
Do úsměvu zahalila’s „proplakané“ noci a
„puklé“ srdce hojíš bludnými půlnočními slůvky.
Hvězdný čas, ochránce míru tě nenechává spát,
v kolébce měsíce houpeš svoji srdeční výzvu a
nebo se v samotě svěřuješ blízkému zpovědníku –
měkkému pruhovanému polštáři.
Je to tak:
Jeden verš nedospaný,
druhý v hrsti probdělý!
Kde je klid pro duši, pro srdce, pro tělo?
Pod víčky si denně promítáš obrazy nočního kina.
Štěstí s lítostí a steskem
se střídají na plátně temnoty a
jsou občas nerudně přerušeny reklamou svědomí.
Další otázky:
Je to skutečnost? Vždyť je to tak neskutečné?
Bezdrátové spojení, ladění, souznění a – TEPLO!
Štípla’s svoje JA, abys zjistila, zda sníš a nebo bdíš!
Už je ti mnohem lépe.
Fakt se ti to nezdá!
Autor Bamap, 23.11.2007
Přečteno 317x
Tipy 6
Poslední tipující: pejrak, maena, Pišák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to velké kouzlo okamžiku...

03.01.2008 15:22:00 | Pišák

působilo to na mne takovým zvláštním dojmem, fakt úplně jinak než básničky který jsem dosud četla...je ot moc pěkný

23.11.2007 19:48:00 | andílek-ďáblíček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí