Vánoce

Vánoce

Anotace: ...

Rolničky zvoní a hustě sněží,
Vánoční koledy v hlavě mi běží,
Kapr a salát leží si na stole,
Láska a radost prochází pokoje.

Úsměvy dětí, těšíc se na dárky,
Pohledy dospělých, zasněné do dálky,
Radost a pohoda, žádný spěch,
Ticho a lahoda, toť pocit všech.

Sluníčko zapadá střídáno stínem,
Tatínek popadá sklenici s vínem,
Pronáší přípitek znovu, zas po roce,
Nakonec dodá: „veselé vánoce”

Pak zasedne ke stolu a započne večeři,
Cinkání rolniček je slyšet z poddveří.
No a když skončí slavnostní hostina,
Odejde ke stromku kompletní rodina.

Zpívají koledy a krájí ovoce,
Všichni jsou veselí, vždyť jsou dnes vánoce,
Když písně dozní, tak vstane dědeček,
Krátce se ukloní, rozsvítí stromeček.

Ke stromku skloní se a dárky rozdělí,
Každý je zvědavý, co uvnitř objeví
A pak se začne rozbalovat,
Ostatním dárečky ukazovat.

Každý má dárek ve své moci,
Za této čarokrásné noci,
I malý Honzík huláká,
„maminko, dostal jsem plyšáka“

Tak zase po roce dárky se rozdaly,
I když jsou vánoce, všichni jsou ospalí
A každý než usne na bříšku,
Zašeptá: „děkuji ježíšku“
Autor Frosty28, 25.11.2007
Přečteno 1044x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

nádherná básnička

26.11.2007 19:42:00 | sissi-katka

je to pěkná, milá básnička, už cítím tu atmosféru vánoc

26.11.2007 16:36:00 | ninive9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí