Mlhavé ráno všedního dne

Mlhavé ráno všedního dne

Bylo ticho řvoucí...

černé šmouhy křídel vran,
ve stojatém vzduchu líného rána,
aktivní důchodkyně s vekou v tašce,
vracející se z brzkého nákupu,
/co kdyby oni vstali dřív?/
blonďatá holka s rozmázlou rtěnkou,
a maskující kocovinou,
/každý na balkóně to přece věděl,
tak proč to divadýlko s kofolou?/,
přetáhlý bezďák po hřejivé noci,
s prázdnou láhví a krabičkou cigaret,
/milý pane, nemáte oheň?
a taky cigáro?.../,
zchátralý vlak na odstavné koleji,
s čerstvě novým tetováním,
/grafitové kérky,
ty teď letí nejvíc.../,

a mlha pomalu padala k zemi,
a tiché líné ráno se zmohlo jen na štěkot psa...
Autor Muta cum liquida, 25.11.2007
Přečteno 258x
Tipy 3
Poslední tipující: Já Esther Ruth, prostě Zuzana
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach, jak poklidně se toto čte..
samozřejmě, závěr má i mou chválu..

28.01.2008 21:05:00 | Layla.

ó to je výborné..a ano, ten závěr je skutečně dobrý.

22.01.2008 22:41:00 | Já Esther Ruth

Náladová, závěr chválím.

25.11.2007 21:31:00 | prostě Zuzana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí