Kateřína

Kateřína

Anotace: co vše jedno jméno v sobě skrává

Dnes má svátek Kateřina
kalendář mi přišel říct
co se pod tím jménem skrývá
můžeme si představit.

Staré časy u ni hlásí
pranostik je víc než dost
možná někoho to spasí
vědět, jak bude do vánoc.

Pro někoho je to jméno
které něhou zavonělo
pro princeznu s velkou mašlí
kterou dětský úsměv krášlí .

Pro druhé je to dáma
krapet více dospělá
které život píše vrásky
..co s tím holka nadělá.

Byť jsou svaté nebo né
v naších srdcích místo mají
po blátě či po ledě
s přáním všichni utíkají.

Proto i já přeju tímto
dámám nebo holčičkám
přeci všechno jen to nej..
i já tohle jméno znám ...
Autor Pika, 25.11.2007
Přečteno 238x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí