Ovečky

Ovečky

Anotace: O těch, co slepě poslouchají, kolem sebe se nedívají...

Bílá tma a černé světlo,
slunce před nocí pokorně smeklo,
slunce se vzdalo, že prý se podřídí,
od dneška život svůj samo už neřídí.

Hluchý sluch a němý hlas,
slepí jdou světem zas a zas.
Jsou slepí, němí, hluší,
být ovečkami jim sluší.

Ovečky mocnějších pánů,
hlavně, že dostanou tu svoji slámu.
Najíst se, bavit se, dobře se mít,
nechtějte po nich vlastní cestou jít.

Cesta davu vždy zde bude,
co po slepcích tady zbude?
Oni po ní slepě jdou,
já jdu cestou svou..

Já chci černou tmu a bílé světlo,
chci na zemi ráj, ne peklo.
Autor Manik, 08.06.2005
Přečteno 243x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, líbí se mi to...jen to tvé rýmování mi dodává trošku pocit nepřirozenosti...ale to je moje chyba (dá-li se to nazvat chybou), rýmy moc neupřednostňuju, narozdíl od tebe

27.01.2006 23:33:00 | Odváté zrnko popela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí