Pro všechny na Literu

Pro všechny na Literu

Anotace: I já se připojuji k "takové", a k jejím díkům za Liter.

Sbírka: Mozaika života

Tahleta Literová společnost, všechna ta milá slova,
to je jak balzám na duši a člověk ani netuší,
kolik je mezi Vámi dobrých lidí,
a kolik schopných autorů, co obohatí poezii,
a kolik mladých všeho věku,
co na Liter si chodí pro útěchu,
a jiných, kteří zkoušejí, zda trochu jinak umějí,
než káže móda musu, vkusu,
a duše, které tápají, protože lásku hledají,
a jiní, kteří zažili a do žita flintu hodili,
a pak Ti, kteří umějí a s jinými se dělejí,
však nechtějí být ukázkami, u maturit otázkami,
a mistři slova, léčitelé, duší jiných pábitelé,
Monetové veršování, pro které je zatím sláva,
nastejno jak polní tráva a nestojí o uznání,
a mnoho jiných, kteří věru, raději jsou na Literu,
než by trápili se zlostí, které stejně je vždy dosti
a čtou a píší krásná slova, co potěší jiné znova...
...a co k tomu ještě dodat, když už vůbec nemám slova,
že je pro mne velkou ctí, moci tady s Vámi být.
Autor Beáta, 08.06.2005
Přečteno 623x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Za báseň, děkuji, Beáto! Přihlášený a nadšený...

02.06.2007 08:02:00 | Bíša

pro mne je to také velkou ctí, a je mi zde dobře

10.11.2005 13:30:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí