Život se s tebou nepáře

Život se s tebou nepáře

Anotace: Má úplně první báseň

Narodíš se,
Otevřeš oči, procitneš
na život před sebou těšíš se
než poprvé zjištíš, že to je lež.

Dětským věkem procházíš malinkými krůčky,
Svět okolo tebe a tobě se z něj hlava točí.
Přijde pak však první bolest, co ti nahrne slzy do očí
A ze slziček slzy a z nich pak potůčky.

Z prostředí tvého vytrhnou tě,
Ve školce se objevíš
První dětská láska osloví tě,
Jakou však přinese bolest nevíš.

S první pusou přijde první tíž,
Ta první jediná opustí tě
A ty nástrahy lásky pochopíš,
I když často ještě doběhnou tě.

První dětské lásky přechodíš
S dalším věkem přijdou nové
A ty se octneš v krajině snové,
Však jak zle můžou skončit uvidíš.

S prvními přáteli se budeš muset rozloučit
Na nové však narazíš,
Minulost ale dohoní tě
A ty to dobře víš,

S prvním sexem nové obtíže nastanou ti,
Ženskou duši nezměníš,
Však opravdoví přátelé pomohou ti.
Jednou je zle, podruhé dobře a ty to dobře víš!
Autor Petr Šajdar, 27.11.2007
Přečteno 445x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí