Život je kniha

Život je kniha

Anotace: Jeden z pohledů na život - takové přirovnání, ehm trochu poznamenané né moc fajn náladou :-o))

Život je kniha

Přemýšlím...Že život je kniha jejíž slova,
lze číst jen jednou nikdy ne znova.

Přemýšlím...Listy otáčím a lidé životem míjí se jak dravá voda.
Snaha zapomenout? Některých vzpomínek je věčná škoda.

Přemýšlím...Na jedné straně lidé jsou si blízcí - na druhé zdá se cizí.
Co bylo krásné rozplyne se, jak pára z hrnce náhle zmizí.

Přemýšlím...Jak někdo pročítá lépe, někdo hůře svoje řádky.
Výsledek stejný jest, že nevrátí se nikdy zpátky.

Přemýšlím...Proč hezká chvíle plyne a špatná proč se vleče...
Žádná však nezůstane napořád - stejně jak voda v řekách stále teče.

Přemýšlím...Umět tak vložit záložku a v případě chyby vrátit se zpět.
NELZE! - Byl by moc jednoduchý tento svět.

Lepší nemyslet...když nyní pročítám si básně slova.
Nelíbí se? Smůla - se svýma myšlenkama přijdu znova.
(LSI,28.11.2007)
Autor LSI, 28.11.2007
Přečteno 308x
Tipy 3
Poslední tipující: kikis, Dračičák, Tomikk
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je hezká

06.12.2007 10:56:00 | Dračičák

Zajímavá a pěkná báseň.

02.12.2007 15:54:00 | Tomikk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí