Dobrovoníci - 2002-09-04 sepsáno 2002-08-12 započato

Dobrovoníci - 2002-09-04 sepsáno 2002-08-12 započato

Anotace: Zahlédl jsem od lopaty něco poetického v povodni???

Viděl jsem mladíky v provazech vody
Promrzlí na kost, jak stavěli hráze
Bez zbytečných slov chránil, co drahé jim jest
Možná pro vlast, možná jen pro dobro
Ve zkřehlých prstech dílo šlo snáze
Ne pro dary a slávu
V pryžovém hávu... rodila se hranice sucha a potopy
Strach a naděje a čekání...
Když pevná stěna hotova, vstříc vlnám hledí zástupy
Pach bahna a naděje a svítání...
V matce měst se matka řek podívala za ploty - přichází zoufání
A pak jen bláto a v něm pot a slzy
Po proudu odešly celé životy
Generace předků uvězněny v tlejíchích almarách
A paprsky světla na papíře jsou proměněny v bahno...
A v bahno se mění i osud
Nemohu plakat a nechci si zoufat
A můj vztek a bezmoc se proměnili v nástroje
V bahno se pozvolna měním i já - jen uvnitř bije srdce
...a ruka k dílu ze železa.
Autor Cybermud, 08.06.2005
Přečteno 238x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí