Mamince

Mamince

Anotace: Moje nejúžasnější maminka, můj malý spiklenecký přítel, bude mít příští týden 57. narozeniny, kočenka moje...Je tohle vůbec možné? Ale ona čím je starší, tím mi připadá duchem mladší...Je dokonalá. Jak ona to dělá ? :-))

A bude to pokaždé stejně krásné,
až podívám se s láskou zas do Tvých očí,
možná mysl se blíž přimkne, divák žasne,
ale celý můj svět se v tu ránu jen kolem Tebe točí.

Oči s barvou jihočeských rybníčků máš
a rty usměvavé, co neúnavně mají pro mne dobré slovo
a každý den, který mi s Tebou dáš,
je pro mne dárkem největším, ač já nedávám Ti mnoho.

Vlasy máš jak lávu z vulkánu tečící,
jsi dračice i žena bojovnice osamělá
a já před Tvou pokorou životu v tichu klečící
zůstávám k Tvým přáním vždycky bdělá.

Máš srdce tolik štědré vůči nám,
dětem, i těm, co pohlazení Tvé zaslouží,
jsi upřímná a hodná, neznáš v slovech klam,
když sama se cítím, srdíčko po Tobě vždy zatouží.

Jsi prostě maminka, kterou nevyplatí poklady světa
a básníci nikdy nebudou mít pro Tvou dokonalost rým,
já vše mé zaprodám za jistotu, že budeš tu ještě dlouhá léta,
že v srdci jsi majákem stálým, že mám Tě ráda, to dobře vím.

Děkuju maminko za všechnu Tvou snahu a cit,
udělat ze mne člověka se srdcem otevřeným jako jsi Ty,
prostě jak má být…
Autor pocahontas, 08.06.2005
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí